Mandala Admin

Broj poruka: 5047 Datum registracije: 10.10.2009 Godina: 38 Lokacija: Medju zvezdama sam... Raspoloženje: Ok je...
 | Naslov: Nasilje u porodici Sub Sep 11, 2010 2:31 pm | |
| Ono sto je najtuznije je nasilje u porodici koja bi trebala biti mirna luka.
- Svaka treća žena u Srbiji je žrtva fizičkog nasilja u porodici
- Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja , a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici
- Svakog trećeg dana u crnim hronikama dnevnih novina u Srbiji izveštava se o delu koje je posledica nasilja u porodici
- Policiji se u Srbiji prijavljuje samo 16,5% slučajeva nasilja u porodici
- U 25% ispitanih slučajeva nasilje se ponavljalo više od 5 puta
- U 18% slučajeva, sem žene, zlostavljani su i drugi članovi porodice
- Čak 7.4% nasilnika koristi oružje ili oruđe kojim može da zada teške telesne povrede
- U 74.8% slučajeva nasilja nad ženama nasilnik je njen sadašnji ili bivši muž, a u ostalim sl. to su očevi, majke, deca...
- U 37.2% slučajeva nasilnik je pod dejstvom alkohola
- Od svih prijavljenih nasilničkih krivičnih dela u Evropi 25% se odnosi na zlostavljanje supruga ili partnerki
_________________ Carpe diem
|
|
Mandala Admin

Broj poruka: 5047 Datum registracije: 10.10.2009 Godina: 38 Lokacija: Medju zvezdama sam... Raspoloženje: Ok je...
 | Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub Sep 11, 2010 2:33 pm | |
| Kako se izboriti sa tim i sta mislite kako bi trebalo kazniti krivce? _________________ Carpe diem
|
|
Mandala Admin

| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub Sep 11, 2010 7:46 pm | |
| Mislim da bi naslniku trebalo trajno zabraniti pristup ženi i porodici, jer posle takvog iskustva ostaju trajne traume... _________________ Carpe diem
|
|
Mandala Admin

| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sre Avg 17, 2011 8:24 pm | |
| Sta vi mislte o tome? _________________ Carpe diem
|
|
Nut Ljubitelj foruma

Broj poruka: 235 Datum registracije: 11.10.2011 Lokacija: U carstvu kraljice noci duhovnog princa Tamina Raspoloženje: ..mislim ,dakle postojim...
 | Naslov: Re: Nasilje u porodici Sre Okt 12, 2011 9:10 pm | |
| | Mandala :: | Ono sto je najtuznije je nasilje u porodici koja bi trebala biti mirna luka.
- Svaka treća žena u Srbiji je žrtva fizičkog nasilja u porodici
- Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja , a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici
- Svakog trećeg dana u crnim hronikama dnevnih novina u Srbiji izveštava se o delu koje je posledica nasilja u porodici
- Policiji se u Srbiji prijavljuje samo 16,5% slučajeva nasilja u porodici
- U 25% ispitanih slučajeva nasilje se ponavljalo više od 5 puta
- U 18% slučajeva, sem žene, zlostavljani su i drugi članovi porodice
- Čak 7.4% nasilnika koristi oružje ili oruđe kojim može da zada teške telesne povrede
- U 74.8% slučajeva nasilja nad ženama nasilnik je njen sadašnji ili bivši muž, a u ostalim sl. to su očevi, majke, deca...
- U 37.2% slučajeva nasilnik je pod dejstvom alkohola
- Od svih prijavljenih nasilničkih krivičnih dela u Evropi 25% se odnosi na zlostavljanje supruga ili partnerki
|
Agresivno ponasanje,pa tako i nasilje,sve vise spada u ''normalne i ucestale'' oblike komunikacije i prihvatljivog ponasanja...Jako je tesko ,danas,u eri globalizacije,naci granicu u ovoj prici ..i izreci, koji su momenti tolerancije bitni da ''bismo se zaustavili ,''na vreme''...
Ubrzan zivot,ekonomski kolaps mnogih drustava,erozija porodice kao stuba jednog drustva i relativizacija braka kao zajednice dvoje ljudi,sunovrat moralnih vrednosti..i stvaranje armije ''robova''..koji rade ni za sta...stvirilo je masu nasilnika i agresivnog sveta koji usled nezadovoljstva sopstvenim zivotom u neispunjenju egzistenc.potreba ,pribegava ovakvom nacinu komunikacije u sosptvenoj kuci...
Kada drustva ''budu sebe pronasla''...i podignu svoje nivoe zivota na polju ekonomije,socijale,moralnih vrednosti,a vise vremena poklonile coveku da se kulturno edukuje,a sobom vise pozabavi...nasilnika ce biti sve manje...a porodice stabilnije...
No,.bojim se da se udaljavamo od takvg razvoja dogadjaja, sve vise...
Sve smo agresivniji.nasilniji.opasniji...._________________  |
|